Λειτουργεί Μονάδα Ηχογράφησης Ηχητικών Βιβλίων με τη συνδρομή του Δήμου Λαρισαίων. Η εν λόγω μονάδα αποτελείται από σύγχρονο ηχομονωμένο θάλαμο (studio) και καλύπτει ανάγκες τόσο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης όσο και εκπαίδευσης – κατάρτισης, καθώς ηχογραφεί πανεπιστημιακά εγχειρίδια και βοηθήματα για σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Στόχος του εν λόγω studio αποτελεί, η παραγωγή προσβάσιμων βιβλίων ψυχαγωγικού (λογοτεχνία, ποίηση κ.λπ.) και εκπαιδευτικού περιεχομένου (εκπαιδευτικά και πανεπιστημιακά εγχειρίδια), προκειμένου με αυτό τον τρόπο, το μεν πρώτο, να καλυφθεί κατά ένα ποσοστό η τεράστια ζήτηση εκ μέρους των ατόμων με αναπηρία όρασης για βιβλία παντοειδούς περιεχομένου, το δεύτερο δε, να εμπεδωθεί στο μέτρο του δυνατού η πρόσβαση στην πληροφορία – ενημέρωση αλλά και στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία όρασης.
Το εν λόγω στούντιο είναι το μοναδικό που λειτουργεί εκτός Αθηνών (από τα τέσσερα που λειτουργούν συνολικά σε όλη την Ελλάδα) και καλύπτει ανάγκες τόσο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης όσο και εκπαίδευσης – κατάρτισης, καθώς ηχογραφεί πανεπιστημιακά εγχειρίδια και βοηθήματα για σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η ηχογράφηση, η παραγωγή και ανάγνωση γίνεται από εκπαιδευμένους προς τούτο αναγνώστες. Για την απρόσκοπτη λειτουργία του studio ο Σύλλογος αυτή την στιγμή απασχολεί ένα αναγνώστη, καθώς και έναν υπεύθυνο ο οποίος εκτελεί και χρέη γραμματειακής υποστήριξης.
Ειδικότερα δε, για τα άτομα με αναπηρία όρασης, ο Σύλλογος, πέραν της παραγωγής ηχητικών βιβλίων, τα προσφέρει αφιλοκερδώς στο Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (Π.Σ.Τ.), προκειμένου να τα διαχειριστεί με τον προσφορότερο τρόπο για τα μέλη. Θα πρέπει να τονιστεί δε, ότι ήδη τα βιβλία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα ΟΜΗΡΟΣ, τη δανειστική βιβλιοθήκη Ομιλούντων Βιβλίων του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, η οποία είναι στην διάθεση όλων των τυφλών της Ελλάδας και της Κύπρου.
Παράλληλα με την ηχογράφηση προσβάσιμων βιβλίων, φιλοδοξεί να ανταποκριθεί περισσότερο στις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των Ελλήνων τυφλών με το να τυπώσει βιβλία σε γραφή braille διευρύνοντας έτσι την πρόσβαση στην λογοτεχνία, σε εκπαιδευτικά και επιστημονικά βιβλία και μέσω αυτών στην σοφία και γνώση του κόσμου και στον πολιτισμό.